Hoge bloeddruk hoofdpijn, één van vele mogelijkheden

Wat is hoofdpijn door hoge bloeddruk? Dit is op zichzelf is niet zo’n heel moeilijke vraag. hoofdpijn is pijn dat zich in of op het hoofd bevindt. Het is nog wel eens lastiger om te bepalen waar de hoofdpijn nou precies door is ontstaan. Iedereen heeft op momenten wel eens te maken met hoofdpijn. Toch kan de hoedanigheid nog wel eens per persoon verschillen in hoe zeer de pijn aanwezig is en welke vorm het aanneemt. Ook de frequentie waarmee iemand last heeft van hoofdpijn, verschilt nog wel eens van mens tot mens. De één heeft veel vaker hoofdpijn dan een ander.

Hoge bloeddruk hoofdpijn: De oorzaken

Hoofdpijn door hoge bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen door stressperiodes of vervelend gebeurtenissen in de prive of werksfeer. Ook kan het een bijwerking zijn van medicatie, een niet goed geventileerde ruimte of je hebt een verkoudheid opgelopen. Spanning kan ook hoofdpijn veroorzaken. Dan vertoon je vaak spanningshoofdpijn symptomen. Vaak is dan de hoofdpijn boven op hoofd gelokaliseerd.

Bij spanningshoofdpijn of hoofdpijn door oververmoeidheid kun je de symptomen mogelijk identificeren als lichamelijke klachten burn out. Het kunnen namelijk heel goed eerste tekenen zijn dat je met een burn out te maken krijgt. Het is dan ook verstandig dit op te merken en als dusdanig te erkennen, zodat je stappen kunt ondernemen om tot meer rust te komen. Veelvuldig hoofdpijn hebben, kan namelijk een teken zijn dat je te overwerkt bent of gespannen bent en het rustiger aan moet doen. Zo neemt niet alleen je hoofpijn af, ook voorkom je een volledige burn out.

Cluster hoofdpijn behandeling

Ook kun je te maken krijgen met een clusterhoofdpijn. Een zogenaamde clusterhoofdpijn behandeling zorgt ervoor dat er meer rust krijgt in de hersenzenuw die de hoofdpijn veroorzaakt. Vaak heb je dan zeer hevige pijnscheuten aan één kant van je gezicht, voor langere terugkerende periodes.

Meer informatie of een afspraak maken? Klik dan hier!

Back to Top