Rug en nekklachten

Rug en nekklachten zich voordoen na een periode van grote spanning of onrust, of als je weinige fysieke inspanning of beweging hebt verricht. De gewrichten in je lichaam hebben beweging nodig om soepel te blijven. Bij stress trek je als vanzelf al je spieren strak. Als dit lange periode in stand blijft, word het nog lastig om je spieren weer los en ontspannen te krijgen. Vaak veroorzaakt deze spanning dan pijn in je nek of rug. Dit kan zorgen voor hevige nekpijn maar ook milde nekpijn en duizeligheid.

Migraine nekpijn

Als spanning in de nek te lang wordt vastgehouden, zonder dat het een uitlaatklep krijgt en weg kan stromen, kan het ook overgaan in migraine nekpijn. Deze nekpijn geeft de voorbode van hevige pijnscheuten in het hoofd. De spanning is dan dusdanig opgelopen dat het doorslaat naar het hoofd en daar voor hevige pijn zorgt. Met rust en vertoeven in een donkere ruimte zonder veel lawaai, kan deze hoofdpijn helpen afnemen. Meestal gaat hier wel wat uren aan voorbij.

Rug en nekklachten verhelpen

Bij langdurig aanhoudende nekpijn, die blijft terugkeren, spreken we over chronische nekpijn. Hier werken zelfs de beste nekpijn oefeningen niet meer tegen. Nekpijn, schouderpijn, het maakt niet meer uit, het is beide aanwezig. Nekpijn verhelpen wordt dan wel een heel uitdagende klus. Vaak word het dan nodig om te gaan nadenken over een operatie waarbij de oorzaak van je klachten kan worden weggenomen. Dit is wel de laatste optie waar je voor wilt gaan, maar het kan wel net hetgeen zijn wat uiteindelijk alsnog verlichting kan brengen. Zeker als je al het andere al geprobeerd hebt en niks werkt. Gelukkig geven nekoperaties betere vooruitzichten dan een rugoperatie. Vaak is de pijn daarna wel zo goed als weg. Dus dit is zeker een overweging waard als niks meer lukt.

Heeft u last van andere lichamelijke klachten of wilt u een afspraak maken, klik dan hier.

Back to Top