Huilbaby: een verzachtende methode

Geboren worden is een hele onderneming en je baby maakt heel wat mee, zowel emotioneel als lichamelijk. Na de geboorte ervaart je baby veel meer ruimte dan dat het in de buik had. Bovendien past het lichaam zich nu langzaamaan aan deze nieuwe omstandigheden, door vanzelf de organen en schedelbotjes op hun plek te brengen. In het gunstigste geval verloopt dit allemaal voorspoedig en zal je kindje er niet meer last aan ondervinden dan normaal is.

Huilbaby´s meer rust geven door cranio sacraal therapie

Echter kan het ook zijn dat hier wat extra hulp bij nodig is. Als dit proces niet vanzelf goed loopt of als je kindje nog veel last heeft van de herinneringen aan een moeizame geboorte, kunnen er klachten ontstaan. Hierbij kun je denken aan een situatie met moeite bij doorslapen baby, waarbij het nog niet goed lukt om de baby te laten doorslapen. Ook kun je te maken hebben met een gegeven als: baby wil niet slapen. Dit zorgt voor een onrustige baby en als de baby bovendien nog overmatig huilt, kun je spreken van een huilbaby. Dit kun je verhelpen door bijvoorbeeld te kiezen voor een behandeling cranio sacraal therapie. Hierdoor kan de baby meer ruimte innemen in het eigen lichaam, doordat het natuurlijke proces kan worden voltooid. Zo komt de baby alsnog prettig in het nieuwe lichaam te zitten en kan het rust vinden. Ook kunnen oude ervaringen en herinneringen worden losgelaten, waardoor de baby hier niet langer wordt door gehinderd.

Een effectieve behandeling voor huilbaby

Het doel om een baby te laten slapen kan zo worden behaald en dat geeft rust aan zowel het kindje als de ouders. Blokkades die voortkomen uit een probleemgeboorte kunnen zo worden verzacht en rustig behandeld. Via huilen kan de baby de opgedane spanning los gaan laten en terug in vertrouwen komen. De baby wordt rustig en met aandacht benaderd, zodat het zich kan overgeven aan de behandeling.

Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op en ik informeer je graag verder over deze therapie.

Back to Top