Soorten therapie

lichamelijke klachten geven over het algemeen aan dat er meer aan de hand is gelukkig zijn er verschillende soorten therapieën. Waar komen immers deze klachten vandaan en wat kun je zelf doen om hier weer rust in aan te brengen? Vanuit een holistisch oogpunt beschouwd, binnen de holistische therapie, reflecteert de innerlijke wereld van de mens zich via het lichaam en in de buitenwereld. Als je lichaam dus klachten vertoont, wil het hier iets mee vertellen over je emotionele gesteldheid en in hoeverre je met je innerlijk wijsheid bent verbonden. Hierbij word dus bewust verbinding gelegd met je lichaam en kun je het lichaam zien als uitdrukkingsvorm van hoe je je van binnen voelt.

Om terug in verbinding te komen met je lichaam, kun je kiezen voor verschillende therapiesoorten die je hierbij kunnen ondersteunen. Zo is er een cranio sacraal therapie opleiding waar mensen worden opgeleid die deze vorm van therapie willen gaan uitvoeren. Je kunt er uiteraard ook zelf voor kiezen zo’n opleiding te volgen als het beroep je aanstaat.

Magneetveldtherapie en gevoelstherapie

Een andere therapie soort is de magneetveldtherapie, waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt aangeroepen en versterkt door hulp van kleine magneetjes. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, wat weer helpt tegen pijn. Het bloed neemt de energie over die de magneet uitstraalt, waardoor de bloedlichaampjes meer energie krijgen en meer zuurstof opnemen.

Gevoelstherapie

Ook is er zoiets als gevoelstherapie. Via deze therapie kun je de diepere oorzaak van huidige problemen achterhalen en deze verwerken en loslaten. Zo kun je snel loskomen van deze indrukken en ervaringen en fris in het heden staan. Bij neerslachtige gevoelens kun je kiezen voor therapie depressie. Deze therapie richt zich met name op het verzachten en wegnemen van depressie. Binnen deze therapie zijn er verschillende eerste-stap interventies. De voorkeur wordt gegeven aan probleemoplossende therapie en een kortdurende behandeling.

Back to Top