Nekpijn schouderpijn: overeenkomsten

Nekpijn en schouderpijn gaan nog wel eens gelijk op. Vaak zit dit hele gebied op slot en heb je verschillende nekpijn oefeningen nodig om dit gebied te ontspannen. Nekpijn kan plotseling opkomen en net zo onverwachts weer verdwijnen. Vaak heb je dan een periode van hevige nekpijn, waar enkel rust of lichte beweging verandering in kan brengen. Nekpijn verhelpen vraagt ook vaak niets anders dan een andere houding aannemen, rust houden, en lichte bewegingen of massages geven aan het pijnlijke gebied. In sommige gevallen gaat het echter van kwaad naar erger en zal de nekpijn overgaan in migraine nekpijn. In dat geval weet je dat de hoofdpijn ook alleen maar zal toenemen.

Chronische nekpijn

In het meest ergste geval zal nek en schouderpijn, nadat deze veelvuldig is teruggekeerd, chronische vormen aannemen en een chronische nekpijn veroorzaken. Er is vaak weinig wat je kunt doen om dit te voorkomen. Je kunt wel letten op welke houding je aanneemt en hoe je zit. Ook is het verstandig om tussendoor voldoende te bewegen, zodat het gebied van je nek en schouders soepel blijft. Dit voorkomt enigszins dat er zich klachten in de nek en schouders ontwikkelen.

Verschillende therapieën

Als het kwaad al is geschied, kun je nog onder behandeling gaan bij verschillende soorten therapie. Hierin zijn ruime keuzes denkbaar. Velen geven nekpijn oefeningen om dit gebied los te maken en weer te zorgen dat de spieren ontspannen zijn en dat er een goede doorbloeding plaats vindt. Zo word het gebied vanzelf met meer zuurstof voorzien, waardoor er ruimte ontstaat. Dit kan de spanning in de nek of schouders verminderen. Dit helpt dan bij nekpijn en duizeligheid.

Als de pijn in je nek en schouders zo groot wordt dat het zelfs doorslaat naar je armen, is een operatie vaak nog de enige oplossing.

Back to Top