Hoofdpijn vanuit de nek: één soort hoofdpijn

Bij hoofdpijn vanuit de nek straalt de pijn vaak vanuit de nek naar het hoofd. Hierdoor worden de nek en schouders bovendien stijf en vaak pijnlijk. Bovendien kun je erg misselijk worden of overgevoelig zijn voor harde geluiden door hoofdpijn vanuit de nek. Ook ontloop je graag fel licht als je last hebt van hoofdpijn die vanuit de nek komt. Wat is hoofdpijn nou precies, vraag je je misschien af. Hoofdpijn bevindt zich altijd in of op het hoofd. Hoofdpijn bovenop het hoofd kan op zichzelf al een indicatie geven over de oorzaak van hoofdpijn, namelijk spanning. Je vertoont daarmee spanningshoofdpijn symptomen.

Spanningshoofdpijn stelt je alsnog wel in staat om lichamelijke inspanning te verrichten. Echter houd de hoofdpijn langdurig aan en wisselt ook in gradatie gedurende de dag. Helaas werken rust nemen en minder werken niet op dit type hoofdpijn. Het moet echt afnemen, doordat je zelf ontspant of je minder dingen persoonlijk aantrekt.

Hoofdpijn vanuit de nek: Cranio therapie is de oplossing

Uiteraard kan het ook voorkomen dat je enkel op een bepaald deel van je hoofd pijn hebt, zonder dat het doorschiet naar de rest van je hoofd. In dat geval spreken we van clusterhoofdpijn. Hiervoor bestaat een speciale clusterhoofdpijn behandeling. Vaak behandelt deze de hersenzenuw die de hoofdpijn vanuit de nek veroorzaakt. Als je het niet behandelt, kan het voorkomen dat de hoofdpijn lange tijd aanhoudt en eveneens snel en periodiek terugkomt. Steeds op eenzelfde plek in het hoofd.
Hoofdpijn van uit de nek door een hoge bloeddruk hoofdpijn vanuit de nek kan ook veroorzaakt worden door een hoge bloeddruk. Dit type hoofdpijn ontstaat doordat de aders in het hoofd steeds nauwer worden. In het ergste geval kan dit weer migraine veroorzaken, waarbij de pijn steeds heviger wordt. Om dit type hoofdpijn te verzachten, zal eerst je bloeddruk lager moeten worden. Een aspirine werkt in dat geval niet meer. Je kunt wel je hoofd zoveel mogelijk afkoelen met een koude, natte doek. Het nemen van een warm bad helpt ook je bloeddruk te verlagen.

Wilt u graag meer informatie of direct een afspraak maken, bekijk dan onze contact pagina!

Back to Top