Lichamelijke klachten burn out

Ieder mens komt wel eens op een punt in zijn of haar leven dat het allemaal even te veel wordt. Dat de problemen niet meer zijn te overzien en dat je gewoon even niet meer door kunt gaan op oude voet. Dit kan door een traumatische gebeurtenis zijn, of doordat je te zeer aan jezelf voorbij bent gelopen. Zo loop je ongemerkt tegen een burn out aan en begin je langzaamaan burn out kenmerken te vertonen. Wat kun je nou specifiek signalen van een burn out noemen? En hoe kun je deze dus voortijdig herkennen, zodat je nog iets kunt doen om te voorkomen dat je volledig in een burn out belandt?

Symptomen burn out

De eerste symptomen van een burn out kun je herkennen als je de volgende signalen bij jezelf opmerkt: concentratieverlies, besluiteloosheid, geheugenproblemen. Ook kun je angstklachten hebben, snel kwaad zijn, of je opgejaagd voelen. Gevoelens van neerslachtigheid, nergens meer zin in hebben en je snel onzeker voelen, kunnen allemaal tekenen zijn dat je richting een burn out gaat krijgen.

Lichamelijke klachten burn out

Ook lichamelijk kun je klachten ontwikkelen die samenhangen met of een indicatie geven van een naderende burn out. Mensen met een burn out vertonen vaak klachten als: constante vermoeidheid, een zogenaamde burn out vermoeidheid, slapeloosheid, rug en nekklachten, darmproblemen en pijn in de spieren.

Cranio sacrale therapie

Gelukkig kun je met cranio sacrale therapie al deze klachten en de burn out behandelen op zachte en subtiele wijze. Voor een behandeling hoef je enkel alleen te gaan liggen en de cranio sacraal therapeut geeft lichte druk met de handen op met name het cranio sacraal systeem in nek en rug. Het systeem wordt zo langzaam terug in balans gebracht, waardoor de symptomen kunnen afnemen. De klachten worden verholpen door opnieuw beweging in dit systeem aan te brengen.

Wilt u meer informatie over deze therapie? Neem dan contact met ons op en wij voorzien u graag van meer informatie.

Back to Top