Introductie.

Introductie.

1 reactie op Introductie.

Hallo, mijn naam is Anita Rikkert.

Dit wordt dan mijn eerste blog als Cranio Sacraal Therapeut, spannend hoor!

IMG_7753

Ik ben in 1960 geboren in het Twentse dorpje Enter en ben de derde uit een gezin met zeven kinderen. Inmiddels ben ik al jaren getrouwd en hebben we vier volwassen kinderen.

Vroeger wilde ik chirurg worden, het moest toch geweldig zijn om mensen beter te maken? Tegenwoordig weet ik dat een lichaam zelf heelt, al dan niet geholpen door artsen, operaties of medicijnen. Mijn zoektocht naar hoe ik mensen zou kunnen helpen bij het helen, brachten me eerst naar de spiertesten, de Kinesiologie en van daar naar de Cranio Sacraal Therapie. Twee moeilijke woorden voor een natuurlijke manier om te helen.

Bij het spiertesten vertaal je de taal van je lichaam naar een gesproken taal, een taal die begrepen wordt door je bewustzijn, met andere woorden, het antwoord ligt al in je lichaam.

Bij de Cranio heb ik geleerd stil te zijn, stil van binnen, bijna meditatief, en me open te stellen voor wat jouw lichaam te vertellen heeft, zonder oordeel. Ik ben er, ik luister en volg, ik nodig het lichaam uit zijn oorspronkelijke plaats weer in te nemen, en alles wat het daarbij belemmert los te laten, of te laten gaan. Dit gaat altijd in het tempo van het eigen lichaam, onbewust opgeslagen emotionele problemen komen in het bewustzijn, en daar kun je ze oplossen.

Bewondering, verwondering en dankbaarheid voel ik bij elke cliënt die op mijn behandeltafel gaat. Bewondering, omdat ze vast van plan zijn te helen, vaak hebben ze al een hele zoektocht achter de rug. Verwondering over de manier waarop het lichaam zijn “lasten” laat gaan, maar vooral ben ik dankbaar dat ik getuige mag zijn van deze gebeurtenis en van de prachtige mens die op mijn tafel wilde gaan liggen.

Om te leren van de wijsheid van je eigen lichaam is het nodig dat je luistert naar wat je lijf je heeft te vertellen, en daar gaat het over in mijn blogs. Ik hoop hiermee mijn steentje bij te dragen aan het helen van je lichaam.

Warme Cranio groet,

Anita Rikkert

091114 LOGO

Over de schrijver:

1 reactie

  1. Gerard  - november 11, 2014 - 5:59 pm

    Mooie introductie. Ben benieuwd naar de volgende blog.

Laat een reactie achter

Back to Top