een blije baby

een blije baby

Geen reacties op een blije baby

Een blije baby!

en dan is het zover…je baby is geboren.

je bent zo blij en trots!

Alleen, die roze wolk is toch iets minder roze dan gedacht.

Van alle kanten heb je al allerlei adviezen gekregen, en veel ervan heb je ook al geprobeerd, want als ouders zijnde wil je natuurlijk het allerbeste voor je baby.

Een pasgeboren baby is net door het geboortekanaal gekomen en zijn hoofdje is hierbij ( soms urenlang) als een soort van stormram gebruikt, waarbij de schedelbotjes over elkaar zijn geschoven, en werveltjes scheef zijn komen te zitten. Als deze vast blijven zitten geeft dat veel extra druk aan de schedelbasis of in de rug.

Soms moest er zelfs gebruik worden gemaakt van een vacuümpomp of verlostang. In het ergste geval is de baby gehaald met een keizersnee. Deze noodzakelijke ingrepen kunnen , zowel bij de moeder als bij de baby, de nodige geboortespanningen met zich meebrengen.

Door de schedelbasis komen zenuwen en bloedbanen de schedel in en uit, een van die zenuwen is de Vagus. De Nervus Vagus is een erg belangrijke zenuw die zorgt voor de ontspannen werking van alle organen.

Als de hersenen te weinig ruimte hebben om te groeien, en zenuwen bekneld zitten, omdat de botjes vast zijn komen te zitten, kan dat problemen opleveren.

Het resultaat kan zijn dat je een huilbaby hebt, of een kleintje die problemen heeft met de borstvoeding, kolieken, of ademhalingsproblemen. Op latere leeftijd kunnen bijvoorbeeld leer-, of gedrags- problemen ontstaan, of onbestemde angsten.

Cranio sacraal therapie kan hier helpen. Deze erg zachte therapie, kan jou en/of je baby helpen zich te ontspannen, de geboortespanningen op te lossen, schedelbotjes weer op de juiste plaats te krijgen, en het zelf herstellend vermogen te stimuleren.

Het resultaat is een blijere, ontspannen baby.

Voor een animatie van een bevalling  kunt u dit filmpje bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=Sj6v6o8fYYk

Ook een behandeling proberen voor jou en/of je kindje?

Voor meer informatie check mijn site,

www.cranio-twente.nl

Anita Rikkert, [email protected]

Een cranio sacraal therapeut bij jou in de buurt kun je vinden op www.cranionederland.nl

 

Anita Rikkert, [email protected]

Over de schrijver:

Laat een reactie achter

Back to Top